8.10.2011

Ketäkähän sitä äänestäisi pressanvaaleissa? EI AINAKAAN ...

"Sirpress/Markku Rouhiainen 040206/ Iltalehti

Eduskunnan puhemies elää, hallitsee ja matkustaa kuin kuningas, perheineen ja veronmaksajien rahoilla, kertoo viikonvaihteen Iltalehti helmikuun alussa 2006.

Puhemiehen omilla web-sivuilla kerrotaan, että Lipposella on avustajinaan sihteeri, erityisavustaja, viestintäavustaja ja kansanedustajan avustaja. Lisäksi hänen käytössään on autonkuljettaja ja kaksi turvamiestä, joista vähintään toinen seuraa mukana Lipposen matkoilla. Myös viestintäavustaja kuuluu matkavarustukseen. Koskaan aiemmin eduskunnan puhemiehellä ei ole ollut omia turvamiehiä eikä viestintäavustajaa.

Puhemiehen virka-auto on Mercedes-Benzin S-sarjan lippulaiva. Hinta on noin neljännesmiljoona euroa (2006), mutta panssaroituna versiona hintaa kertyy noin 0,6 miljoonaa euroa. Lisäksi valtio maksoi itselleen auton arvonlisäveron. Tarja Halosella on samanlainen.

Lipponen teki viime vuonna kymmenien kotimaanmatkojen lisäksi yli 20 ulkomaanmatkaa mm. Australiaan, Pariisiin, New Yorkiin ja Etelä-Afrikkaan. Australiassa ja Etelä-Afrikassa mukana oli myös PÄIVI LIPPONEN, verovaroilla tietenkin. Kesälomaa on täydellä palkalla 12 viikkoa ja talvilomaa neljä viikkoa.

Iltalehden mukaan eduskunnan käytettävissä on kirjanpidon kannalta menojen ja kuittien esittäjien tarkasti yksilöimä tietokoneohjelma, mutta sitä ei ole otettu käyttöön "hyvin korkean tahon" vastustuksen takia. Niinpä Lipposenkin kuitteja on äärettömän hankalaa poimia kaikkien yhteisestä kuittimapistosta. Korkealla taholla tarkoitetaan Lipposen itsensä lisäksi eduskunnan pääsihteriä SEPPO TIITISTÄ, joka järjesti viime vuonna kansliansa pikkupomojen kanssa yli 10 000 euron Tukholman-risteilyn.

Yleisen käytännön mukaan menotositteisiin on merkittävä tarjoilun sisältö ja kaikkien vieraiden nimet, mutta Lipposen tositteissa riittää selitykseksi esimerkiksi vierastapaaminen.

Lipponen vaatii mukaansa turvamiehen myös yksityisillä ja perheensä lomamatkoilla. Tällainen matka tehtiin mm. Thaimaahan. Iltalehden mukaan Lipposen turvamiesten pelkät ylityöt maksoivat viime vuonna noin 35 000€.

Lipposen, viestintäavustajan ja turvamiehen lennot Helsingistä New Yorkiin ja takaisin maksavat lähes 9 300€ kerralta.

Viime vuoden ulkomaanmatkojen kulut olivat yli 350 000 €.

Kolmen puhemiehen pullotavarana hankitut "edustustärpätit" maksoivat toissa vuonna 24 000 €.

Kesällä 2003 Lipponen perheineen teki eduskunnan tila-autolla kuljettajineen kolmisenkymmentä lomamatkaa veronmaksajien kustannuksella."

****

Näin siis SirPressin Markku Rouhiainen. Demareita vastaan mulla ei ole mitään, mutta kun nuo pressanvaalit on mun mielestä vähän niinku henkilövaalit, niin tällaista eliittipunikkia en äänestä missään olosuhteissa.

Iltalehti vielä jatkaa, että Lipponen on polttanut sotilaspassinsa (ja sellainen mies pyrkii puolustusvoimien ylipäälliköksi!!!) ja kirkkoonkin hän liittyi vasta, kun Päivi vaati kirkkohäät.

Sotii pahasti minun arvojani vastaan. Ja toisaalta, mitäpä minun arvoistani, mutta kun olen tavallinen köyhä, niin en tasan tarkkaan äänestä Suomen presidentiksi tyyppiä, joka lomailee perheineen luksuslomilla veronmaksajien rahoilla ja ajeluttaa itseään neljännesmiljoonan Mersulla, kun osa kansasta näkee suurinpiirtein nälkää.

Luulet itsestäsi liikoja, Paavo Lipponen. Minun ääntäni et ainakaan saa. Sehän on vain yksi ainokainen ääni, mutta se on minun kannanottoni.

Ehdokkaan etsintä jatkuu :)

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...