13.12.2011

Sisäministerin rimanalitus

ILTALEHTI 13.12.2011

Räsänen puuttui poliisitutkintaan - vaati selitystä polkupyörävarkaudesta
Tiistai 13.12.2011 klo 06.00
Päivi Räsänen pyysi sisäasiainministeriön poliisiosastoa selvittämään, miksi hänen tuttavansa tyttären polkupyörävarkautta ei selvitetty.


Sisäasiainministeri Päivi Räsänen ehtii hoitaa työajallaan myös polkupyörävarkauksia. (JYRKI VESA.)
Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtajan Timo Sinivuoren teini-ikäisen tyttären tuliterä Jopo varastettiin Riihimäen seurakuntakodin pihalta elokuisena kesäiltana. Alueella oli kameravalvonta.

Rikosilmoituksen tehnyt Sinivuori kyllästyi poliisin hitaaseen toimintaan asiassa ja otti yhteyttä tuttavaansa, sisäasiainministeri Päivi Räsäseen. Räsänen luki sähköpostin ja halusi ottaa selvää, miksi varkautta ei ollut selvitetty.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121314936514_uu.shtml

*********

Riman alitti tässä asiassa kyllä myös Timo Sinivuori. Minä inhoan tuollaista olen-parempi-ihminen-kuin-muut-ja-siksi-minua-täytyy-palvella- mentaliteettia. Kun ei herra Sinivuoren tyttären Jopoa löytynyt niin piti oikein sisäministeriin ottaa yhteyttä. Ja siinä toinen, joka tuntuu elävän jossain rinnakkaistodellisuudessa.

Eikö Suomen poliisin korkein esimies tiedä, että kansalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä? Eikö Suomen poliisin korkein esimies osaa neuvoa tuttavaansa, kenelle kannellaan, jos ollaan tyytymättömiä paikallispoliisin toimintaan? Eikö Suomen poliisin korkein esimies todellakaan asemansa vuoksi ymmärrä olla sotkeutumatta tällaiseen asiaan? Eikö hän ymmärrä, ettei hän nimenomaan asemansa vuoksi saa sotkeutua yhtään mihinkään asiaan? Ja eikö hän todellakaan ymmärrä sitäkään, kuinka monta kymmentä tuhatta hemmetin polkupyörää varastetaan joka kesä.

Jos sieltä valvontakameran nauhalta näkyy vaikka farkkuasuinen mies, niin laittaako Riihimäen poliisi kaikki rikostutkijansa jahtaamaan niitä noin ehkä viittätuhatta farkkuasuista miestä kaupungissa? Täytyykö siksi aikaa unohtaa muut jutut, niinkuin henkirikokset, pahoinpitelyt, seksuaalirikokset, tuhopoltot - kun etsitään sisäministeri Päivi Räsäsen tuttavan tyttären polkupyörää?

Ja kun tämä juttu kuitenkin karkaa kansainväliseen lehdistöön, niin kyllä ne varmaan tuolla Saksassa, Ranskassa ja muissa maissa missä selvitellään euron kriisiä ja koko euroalueen natinaa, niin kyllä niitä varmaan vähän hymyilyttää, että kyllä siellä kylmässä pohjolassa asuu ihme porukkaa. Kun Suomen sisäministeri valjasti Valtion poliisivoimat selvittelemään polkupyörävarkautta.

Päivillähän oli loistoidea tässä joku vuosi sitten muutenkin, kun se yritti ajaa lakimuutosta, ettei armeijaan menevien nuorten miesten tarvitsisi leikata tukkaansa. Ja syynä tähän oli hänen Sakari-poikansa, joka oli astumassa varusmiespalvelukseen, ja Sakarilla oli oikein komeat, pitkät kiharat kutrit. Päivistä ja Sakarista oli oikein kuvakin lehdessä tämän jutun tiimoilta, ja olihan ne komeat hiukset. Tämä lakimuutos ei mennyt läpi, kun puolustuvoimien johtoporukka, sitten kun lakkasi nauramasta, sanoi Päiville jotakuinkin, että lakkaahan typerehtämästä.

Aion silti edelleenkin pitää reippaasti pääni pystyssä, kun minulta kysytään tuolla maailmalla, mistä olen kotoisin. Ihme porukkaahan me suomalaiset ollaan, poliitikkoja myöten, mutta aina suomalaisia.

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...