4.1.2012

Kuka opettais linkittään ja ajokorttihistoriani kamalin keli

Hitsit kun oli hyvä juttu Iltiksen terveysosiossa pari päivää sitten. Ystäväni neurokirurgi oli linkittänyt sen Facebook-profiiliinsa, ja minä tietysti siitä omaani, mutta tänne en sitä osaa linkittää. Ukkoni kyllä osaisi, mutta se nyt ei ole täällä kun minä olen töissä.

Idea joka tapauksessa oli, että sinnikäs ihminen selättää vaikeatkin traumat. Kirjoittaja oli joku traumaterapian ja psykiatrian alan ammattilainen, ja juttu oli tosi hyvä. Aiheesta oli siis tutkimus, ja nyt siitä on tutkittua tietoa; tuleen ei saa jäädä makaamaan. Menneisyyden kivirekeä on turha vetää mukanaan. Enkä nyt muista tarkkaa kohtaa enkä jaetta, mutta tähän kehottaa myös itse Raamattu!

Kaikillahan meillä on omat murheemme ja vaivamme - kukaan ei tässä elämässä selviä ilman kolhuja. Auttaako se sitten jotain, jos kyllästyttää tavan takaa kaikki läheisensä koko ajan vinkumalla ja valittamalla? Jokaisella meistä on omat ristimme!

Mutta olihan muuten ihan kammottava keli aamulla kun lähdin töistä. Ei ne meteorologit turhaan lupailleet lumimyrskyä, sillä sellainenhan se oli. Kun pääsin moottoritielle oli lunta tullut 10 senttiä, ja lisää tuli vaakatasossa koko ajan. Autojono kulki noin 50km/h, tietä ei nähnyt missä se oikein meni, vähän väliä oli joku penkassa odottamassa hinuria. Tietysti on sitten näitä k-päitä, jotka ei välitä omasta eikä varsinkaan toisten turvallisuudesta, ja ne luottavat citymaastureihinsa ja kaiken maailman sluibailunestolaitteisiin, ja painavat sataakahtakymppiä olosuhteissa, joissa se on hengenvaarallista. On mullakin luistonesto ja ajonvakautusjärjestelmä, mutta ei tulis mieleenkään hurjastella kun ei näe eteensä kuin metrin.

Yleensä olen kotona noin kymmentä vaille 8, nyt olin 20 yli 9. Mutta pääasiahan on päästä perille. Kiitos, että ohjasit autoani, Herra!

Nyt illalla, kun lähdin taas ajeleen töihin, tuli RadioDeistä oikein raskasta heviä, josta minä en tykkää yhtään, ja ihmettelin että olenko väärällä kanavalla - ja sitten kun musiikki loppui, haastateltiin bändin muusikkoa, joka oli hentoääninen nuori mies ja hän sanoi: Kristuksen rakkaus on tarkoitettu kaikille luoduille, ja me viedään musiikillamme eteenpäin evankeliumin ilosanomaa kaikille luoduille.

Ihana nuori ihminen!

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...