17.3.2010

Yön hiljaisia hetkiä ja kännisiä asiakkaita

Kello kävelee aamuviittä ja väsyttää ihan tolkuttomasti. Toinen yö se tuntuu olevan aina vaikein, ja se kyllä pitää paikkansa. No, onpahan ollut ajanvietettä kun olen koko yön räpeltänyt blogin kanssa siinä asiakkaiden auttamisen välissä. Kaatuilevat, kuseksivat ja ovat ympäripäissään - liekö ollut jonkun sortin palkkapäivä. Aika surullista tuo vanhusten alkoholinkäyttö tätä nykyä, meidänkin asiakkaina on paljon mummoja ja papparaisia jotka vetävät kaksin käsin ja sitten kaatuilevat ja loukkaavat itseään. Äidin kanssa just puhuin aiheesta, ja hän kyllä muisteli, että ei ennen vanhaan tullut kysymykseenkään että vanhukset olisivat olleet oikein rapajuoppoja - korkeintaan fingerporillinen konjamiinia illalla vähän niinkuin sydänlääkkeeksi. Ja kun nuo sotaveteraanit ovat sitkeitä sissejä, niin ne ei sammu millään ja jaksavat sitten vaivata meitä koko yön. Ja onhan se murheellinen näky, ysikymppinen muori rökälehtämässä pitkin kaupunkia umpikännissä. Ja kun ei ne yleensä ole sitä dokaamista nuorena aloittaneet -nehän olis kuolleet aikoja sitten- vaan vasta vanhalla iällä. Vaan mikä lienee syy? Yksinäisyys, tuskin, eihän viinanjuonti siihen helpota, menisivät vaikka bingoon tai päivätansseihin. Tai vaikka dementiahiihtämään, kirkkoon, kirjastoon, seniorijumppaan, uimahalliin -ja onhan näitä. Minä ja A. ei ainakaan haluta mummoutua, eikä missään nimessä ruveta juopoiksi mummoiksi, ei, vaan meistä tulee pirtsakoita muoreja jotka käy lätkämatseissa ja zumbaamassa. Ja A. opiskelee vielä terveystieteiden maisteriksi ja minusta tulee pappi. Koskaanhan ei ole liian myöhäistä, ja jos se on Jumalan tahto, niin tapahtuu.
Yökkökaverini tuossa juuri totesi oikein hankalan tapauksen jälkeen, että "Näitä vitun sekopäitä saa täällä hyysätä kaiket yöt." Aika karseeta, mutta kuvastaa hyvin hiukan työuupuneen terveydenhuoltoalan ammattilaisen tuntoja. Kukas meitä hoitaa, kun me ollaan vanhoja? Ei suomalaiset nuoret halua enää vanhustenhoitoon. Me maataan osastoilla ja hoitsuina on somaleita ja filippiineja.Ei passaa mulle, vaikkei nyt rasisti niin sais ollakkaan. Tehköön hommia ja jälleenrakentakoon omaa maataan - vaikka eihän se kelpaa, siellä kun ei saa liksaa kuin nimeksi. Puhumattakaan olemattomasta sosiaaliturvasta.
Yleisestikin ottaen olen sitä mieltä, että vanhusten hoidon taso on jokseenkin törkeää täällä suloisesa Suomessamme, vaikka ONHAN ne joskus "vitun sekopäitä." Maahanmuuttajia kyllä raahataan tänne pilvin pimein (perheenyhdistäminen: äiti, isä ja 38 lasta) ja Suomen viranomaiset nielaisee tämmöset sadut ihan kybällä. Oman maan vanhukset, sotaveteraanit jotka ovat rakentaneet tämän maan, köyhät ja syrjäytyneet, pitäisi huolehtia ensin, ja jos ylimääräistä jää, niin sitten ehkä mamuille.
Tietysti jos ihmisellä on oikeesti hätä, niin pitäähän sitä auttaa, mutta rajansa kaikella. Nyt ryssä ottaa dollareilla ja euroilla tämän maan, kun ei kiväärillä saanut!

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...