6.12.2010

Hautajaisvirsi :)

Me ollaan Thelma ja Louise, mutta me vaan ajellaan ympäriinsä Mersulla, me ei ajeta alas kalliolta. Mutta me nyt ollaan kuitenkin suunniteltu, mitä virsiä meidän hautajaisissa lauletaan, Lousien hautajaisissa pitää laulaa luterilainen virsi "Tiellä ken vaeltaa" - sitä en löytänyt netistä, mutta etsin sen sitten virsikirjasta jos oon hengissä sillon kun Louisea kuopataan. Ihmettelen vain SUURESTI, miten hän kelpuuttaa luterilaisen virren. Mutta en kommentoi sitä enempää, ettei taas ajauduta teologiseen väittelyyn :)
Minun hautajaisissa pitää EHDOTTOMASTI laulaa virsi 318, ja Louise aina muistaa väärin, että se ois 381. Joten skriivaan sen tähän. Tosi kaunis virsi.

VIRSI 318

"Jeesus sä ainoa, heikkojen auttaja
anteeksiantaja uupumaton
Pyhyys ja puhtaus, rakkaus virvoitus
totuus ja armahdus sinussa on.

Kun uuvun, haavoitun, huomassas Herra sun
suuren ja siunatun levätä saan
toiset jos hylkäävät, kasvosi lempeät
puoleeni kääntyvät rohkaisemaan.

Herrani armahda, ohjaa ja taivuta
minne ja milloinka, tahtosi vie
neuvoilla henkesi, valaise mieleni
tee Jeesus rakkaaksi ristisi tie.

Ainoa puhtaus, syntisen uskallus
tuskassa lohdutus: pyhyytesi
vaatteeksi anna se, ohjaa ja varjele
jokainen askele, Jeesukseni."


Erityisesti tykkään kohdasta jossa puhutaan Jeesuksen lempeistä kasvoista, ja siitä, jossa pyydetään Jeesusta tekemään rakkaaksi Hänen ristinsä tie. Jos Louise muistaa sen väärin ja pistää kirkkokansan veisaamaan väärää virttä, minä jyskytän nyrkeillä arkun kanteen ja kähisen, että "eiku kolmeykskasi" :) Honkhonkhonk!

Niin ja mulla on hoitotestamentti, eli hoitotahto, josta kopiot löytyvät sitten Akilta, äidiltäni, isältäni ja Louiselta, kunhan saan toimitettua ne heille. Minua ei laiteta letkuihin!

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...