28.8.2011

"Jumala, armossasi, muuta maailma"

Rukous on kirkkojen maailmanneuvoston 9. yleiskokouksen viesti/kutsu rukoukseen. Hyväksytty yleiskokouksessa Brasilian Porto Alegressa 23.2.2006. Käännös: Ilkka Sipiläinen.

"Armon Jumala
käännymme puoleesi rukoillen, koska sinussa me löydämme yhteyden: sinä olet yksi Jumala - Isä, Poika ja Pyhä Henki, johon me uskomme, sinä yksin annat meille voimaa hyvään, sinä lähetät meidät kaikkeen maailmaan työhön ja palveluun Kristuksen nimessä.

Tunnustamme sinun ja kaikkien ihmisten edessä: me olemme olleet arvottomia palvelijoita. Me olemme väärinkäyttäneet ja kohdelleet kaltoin luomakuntaasi. Me olemme eripuraisuutemme vuoksi vahingoittaneet toisiamme kaikkialla. Usein me emme ole kyenneet ryhtymään päättäväisiin toimiin ympäristön tuhoamista, köyhyyttä, rotusortoa, kasteihin jakamista, sotaa ja kansanmurhia vastaan. Me emme ole vain väkivallan uhreja, vaan myös sen tekijöitä. Kaikessa siinä me olemme olleet huonoja Jeesuksen Kristuksen opetuslapsia, Hänen joka syntyi ihmiseksi pelastaakseen meidät ja opettaakseen meille kuinka rakastaa. Anna meille anteeksi, Jumala, ja opeta meidät antamaan anteeksi toinen toisillemme.

Jumala, armossasi, muuta maailma.

Jumala, kuule luomakunnan huuto, vesien huuto, ilman, maan ja kaikkien elävien olentojen; kaikkien niiden huuto jotka ovat riistettyjä, uloslyötyjä, häväistyjä ja joutuneet uhreiksi, kaikkien jotka on karkotettu ja hiljennetty, heidän ihmisyytensä kielletty, kaikkien jotka kärsivät sairauksista, sodasta ja rikoksista joita ovat tehneet ylimieliset ihmiset, jotka piiloutuvat totuudelta, vääristelevät tapahtunutta ja kieltävät sovituksen mahdollisuuden. Jumala, johda kaikkia vallankäyttäjiä tekemään eettisesti kestäviä päätöksiä.

Jumala, armossasi, muuta maailma.

Me kiitämme sinua siunauksestasi ja toivon merkeistä, jotka ovat jo läsnä maailmassa, kaikkina aikoina elävissä ihmisissä, ja niissä jotka ovat kuolleet uskossa ennen meitä. Kiitämme siunauksesta ja toivon merkeistä väkivallan vastaisessa liikkeessä, syvästä ja avoimesta vuoropuhelusta, joka on alkanut omissa kirkoissamme ja myös muiden uskontojen kanssa, kun etsimme keskinäistä kunnioitusta ja ymmärrystä. Kiitämme toivon merkeistä kaikissa niissä jotka tekevät työtä oikeudenmukaisuuden ja rauhan puolesta, poikkeusoloissa ja arjessa. Me kiitämme sinua Jeesuksen Kristuksen ilosanomasta ja ylösnousemuksesta.

Jumala, armossasi, muuta maailma.

Pyhän Henkesi voiman ja ohjauksen vuoksi, Jumala, älköön rukouksemme koskaan olko tyhjiä sanoja, vaan tuoretta vastausta sinun elävään sanaasi väkivallattomana, suorana toimintana myönteisen muutoksen puolesta, rohkeina, selkeinä ja konkreettisina toimina solidaarisuuden, vapautuksen, parantumisen ja myötätunnon puolesta, valmiina jakamaan Jeesuksen Kristuksen ilosanomaa. Avaa sydämemme rakastamaan ja näkemään, että kaikki ihmiset on luotu sinun kuvaksesi huolehtimaan luomakunnasta ja puolustamaan elämää sen kaikessa ihmeellisessä monimuotoisuudessa.

Jumala, armossasi, muuta maailma.

Muuta meidät antaaksemme itsemme niin, että voimme olla sinun kumppaneitasi muutoksen tekemisessä, työskentelemään Kristuksen kirkon täyden ja näkyvän ykseyden puolesta, tulemaan kaikkien lähimmäisiksi, kun me odotamme kaivaten sinun valtakuntasi täyttä tulemista uutena taivaana ja uutena maana.

Jumala, armossasi, muuta maailma.

Isän, ja Pojan, ja Pyhän Hengen nimeen.
Aamen."

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...