6.9.2011

Big Bang ja kolme viisasta miestä

Katariinan kanssa eilen katseltiin Discovery-channelilta Avaruuden aakkoset-sarjasta jaksoa "Alkuräjähdys". En tuota sarjaa yleensä katso, koska se käsittelee juuri tuollaisia asioita, jotka sotivat vakaumustani vastaan ja muutenkin käyvät yli normaali-ihmisen järjenjuoksun, mutta kun eilen ei mitään muutakaan katsottavaa telkusta tullut, oltiin juuri tultu lenkiltä, makoiltiin mukavasti sohvalla ja kaukosäädin napsui niin ajateltiin, että menköön nyt ...
No,siinähän nämä älyttömän älykkäät ihmiset, teoreettisen fysiikan professorit ja matemaatikot ympäri maailman, Stephen Hawkingia ja Matsui Kakua myöten, maalasivat katsojan eteen ihmeellisen maailman materiasta ja antimateriasta, sekunnin kvadtriljoonasosista, kaupungin kokoisista hiukkaskiihdyttimistä, linnunradoista ja galakseista, universumin laajenemisesta ja mustista aukoista ...
Pointti nyt kuitenkin tuntui olevan se - mikäli minä mistään mitään ymmärsin - että katsojan piti vain uskoa, että 14 miljardia vuotta sitten ei ollut mitään - siis yhtään mitään, vain mustaa tyhjyyttä - ja sitten jostain ilmestyi valtava määrä energiaa joka noin vain räjähti ja laajeni ja siitä se universumi sitten pikkuhiljaa syntyi ja maapallo kans.
Stop tykkänään.
Me alettiin Katariinan kanssa protestoida. Mistä syntyi se musta tyhjyys? Mistä syntyi se valtava määrä energiaa? Me ei hyväksytty sitä, että vastaus oli "jostain".
Mitä nämä ohjelmaa juontaneet kolme professoria eivät yrittäneetkään selittää oli se, että mistä syntyi elämä maapallolle. Jostain räjähdyksestä varmaan sekin?
Jotenkin minusta vaikutti, että kaikella tällä teoretisoinnilla ja hirmuisella tutkimisella ja vaivannäöllä nämä viisaat ihmiset vain yrittävät epätoivoisesti sivuuttaa sen vaikeimman asian myöntää: Jumala on.
Ja maailmankaikkeus on syntynyt, kuten Raamattu sen kertoo. Minä en ymmärrä universumin laajenemisesta enkä muista ihmeellisyyksistä mitään, mutta ei minun tarvitsekaan ymmärtää. Professorit kertoivat pelottavaa tarinaa, kuinka maahan törmää meteori ja kaikki elämä tuhoutuu, tai universumi romahtaa, tai tai tai ... jotenkin se maailmanloppu nyt vain tulee.
Minä en usko noihin. Enkä minä pelkää. Kaikki on Jumalan kädessä; päiviemme määrä. Jos tulee meteori, se tulee, jos Jumala sallii niin. Se ei tule, ellei Jumala salli. Miksi pelätä? Ei meillä ihmisillä ole mitään valtaa mihinkään.
Jeesus lausui ennustuksen Luukkaan evankeliumissa: "Kauhistuttavia asioita tapahtuu, ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten ja maan päällä kansat ovat ahdistuksen ja epätoivon vallassa. Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."
Koska Jeesus on sanonut noin, näin tulee siis tapahtumaan joskus. Me emme tiedä milloin, mutta jonain päivänä Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja suuressa voimassaan. Ja silloin me nostamme rohkeasti päämme pystyyn, sillä meidän vapautuksemme on lähellä.

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...