9.10.2011

Sytämelliset onnittelut, saksanpaimenkoirajoukkue!

ILTALEHTI:

Jymypotti suomalaisille saksanpaimenkoirille
Sunnuntai 9.10.2011 klo 16.24
Suomen Saksanpaimenkoiraliiton MM-joukkue ylsi Ukrainassa historiallisiin saavutuksiin.

Joukkue voitti sunnuntaina päättyneissä saksanpaimenkoirien WUSV maailmanmestaruuskilpailuissa historiallisesti henkilökohtaisen MM-kullan, MM-hopean sekä joukkuemestaruuden.

Voittajaksi kruunattiin Teemu Parviainen koiransa Maise's Bonifatiuksen kanssa. Parviaisen pisteet olivat A98 B95 C98.

- Aivan mahtava fiilis, vaikka takki onkin jo vähän tyhjä, kertoi Parviainen odotellessaan palkintojenjakoa neljän rankan kisapäivän jälkeen.

Hopeaa kisoissa saavutti Hannu Liljegren koirallaan Ratsumestarin Gonrad pistein A99 B94 C96. Myös joukkuemestaruus matkaa Suomeen.

- Meillä on loistava joukkue. Ja mikäs tässä, nimmareita pyytävät kirjoittamaan, naureskeli Liljegren, joka aiemmin tänä vuonna ehti jo voittamaan USA:ssa järjestetyn saksanpaimenkoirien kansainvälisen kutsukilpailun.

Joukkueenjohtajana kymmenettä vuottaan toiminut Pekka Kuitunen oli onnellinen, ettei sittenkään päättänyt pestiään viime vuoteen. Silloin suomalaiset pokkasivat kotiin joukkuekullan, mutta henkilökohtaiset mitalit jäivät vielä saavuttamatta

- Tämä saavutus on osoitus Saksanpaimenkoiraliiton ja suomalaisten saksanpaimenkoiraharrastajien pitkäjänteisestä ja nöyrästä työstä tämän rodun ja koiraurheilun eteen, totesi ukrainalaiselta stadionilta tavoitettu Kuitunen.

Joukkueen kisamatka ei sujunut aivan kommelluksitta, sillä esimerkiksi kisaajien matkalaukut katosivat lentomatkalla Ukrainaan.

- Alkuhankaluuksien aiheuttaman stressin jälkeen tämä kaikki tuntuu todella makealta, Kuitunen kertoo.

Parviaisen ja Liljegrenin lisäksi joukkueeseen kuuluivat Susanna Tunturi, Raimo Laakko ja Tommi Vanhala. Merkittävää on myös, että joukkueen viidestä koirasta neljä edustaa suomalaista saksanpaimenkoirajalostusta.

Saksanpaimenkoiraliiton luoma koulutus- ja suojelumaalimiesjärjestelmä on maailmassa ainoa laatuaan. Liiton jokavuotinen koulutusleiri houkuttelee Suomeen joka kesä myös ulkomaalaisia koiraharrastajia oppia hakemaan.

TINA FINN

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...