20.11.2011

Vasaravaareja liikkeellä :)

Eilen illalla kun tein lähtöä töistä, tulivat Ola ja Markku yövuoroon ja meinasivat lähteä oikein ambulanssilla ajelemaan. Eihän siinä muuten mitään - eikä tietysti missään nimessä mitään - mutta meitä jotenkin alkoi naurattaa ihan hirveästi, kun ne on molemmat pitkästi yli viiskymppisiä, toinen harmaantunut ja toinen kaljuuntuva, ja kasvoilla näkyy selvästi eletty elämä. Veisteltiin siinä, että kun te viette potilasta päivystykseen, niin ne kakskymppiset hoitajat varmaan kysyy, että mitäs vasaravaareja täältä tulee - voiks noin vanhoilla olla enää ajokorttia????

Naureskelin vielä itsekseni, kun ajelin kotiin. Puhtaalla autolla. Sain kuin sainkin pestyä sen, ja jopa kesken työpäivän - oli niin hiljaista aamupäivällä, että pääsin livahtamaan parkkihalliin ja autonpesupaikalle, ja eihän siinä mennyt kuin se vartti, kun auto kiilsi taas:)

Tänä aamuna oli meidänkin perällä jo -7 astetta pakkasta. Petun kanssa mentiin lenkille haukottelemaan yön tuoksua vasten uutta aamua. Tuntui aika kylmältä. Kun lähdin ajelemaan iltavuoroon, kävin mennessäni kyläkaupassa ostamassa eväitä, ja sorruin ostamaan karkkipussin, jonka tietysti natustin naamaani jo ajomatkalla. Sitä ei olisi pitänyt tehdä. Koko illan on ollu ihan tosi äklö olo.

Näin yhden aamun ja kolmen illan jälkeen alkaa kaivatut vapaat, paitsi että ei ne mulle oo vapaita, kun koululla alkaa huomenna kahden viikon metodiseminaari. Eipä siinä mitään, voipi olla ihan kiinnostavaa. Raskaaks vain käy, kun ei taas niinku varsinaisia _vapaapäiviä_ tuu moneen viikkoon, kun aina pitää olla jossain - mutta puhutaan aina koululla opiskelijakavereiden kanssa, että tätä jaksaa, kun tietää, että tää loppuu joskus, jopa aika pian.

Tosin jonkunmoisessa kuusessa ollaan kaikki näiden kirjallisten töiden kanssa - just kun kerkisin ajatella, että joulutauon ajan naputtelen kaikki rästityöt valmiiksi, niin eiköhän sähköpostiin tipahtanut viesti tammikuussa alkavan opintojakson opettajalta, että "tässä liitteenä opintojakson orientoivan tehtävän ohjeistus. Kirjoita 5-7 sivua ja palauta sähköpostin liitteenä tai tuo mukanasi ehdottomasti viimeistään opintojakson alkaessa 9.1.2012."

Ratkiriemukasta! Orientoiva tehtävä! Mitä joutavanpäiväistä diipadaapaa. Ja 5-7 sivua. Vilkaisin sitä ohjeistusta, ja siinähän oli lähdemateriaaliakin - yksi väitöskirja muun muassa, jossa oli joku 220 sivua, ja se pitäisi ihan itse tulostaa koneelta. Ja tehtävän hyväksytty suorittaminen edellyttää lähdemateriaaliin tutustumista ja sen käyttämistä. Ilman muuta :)

Yövuorosta oli jo valmiiksi kaksi puutosta, ja yksi vielä ilmoitti neljän aikaan, että on kuumeessa. Meinas epätoivo iskeä, kun lähettelin joukkotekstiviestiä - alkoi jo näyttää siltä, että joudutaan iltavuorosta kaikki jatkamaan. Mutta sitten alkoikin puhelin soida, ja yllättäen saatiin kaikkiin puutoksiin keikkalaiset. Joskus voi käydä näinkin - mutta on se kyllä tosi tosi harvinaista.

Ja ihan hirveä ikävä Jerusalemin helteeseen.

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...