29.12.2011

Verot perässä???

Posti toi kivan yllärin TraFilta: ajoneuvovero erääntynyt, maksakaa hetipaikalla 595,60 euroa ja ajoneuvo on käyttökiellossa.
No minä siihen, että ihan VARMANA olen maksanut veron kun minä maksan sen aina just eikä melkein, ja eikun tutkimaan tiliotteita netistä. Ja niin siinä vain kävi, että en ollut maksanut - mikä ihmeen vimpaus lie sattunut.
Ja soittamaan TraFiin, että vähän on iso tuo vero maksaa näin yhtäkkiä että voiskos vähän sovitella ...
No voihan sitä. Maksoin 167 eukkia ja risat, niin se oli sillä selvä ja Mersu pysyy liikenteessä. Helpotuksen huokaus!
Hiton noloa ois ollu joutua poliisin pysäyttämäksi sen takia, että autosta on VEROT PERÄSSÄ - nimittäin silloin lähtee kilvet ja matka päättyy siihen paikkaan.

Tuo 595,60 on koko vuoden ajoneuvovero (kyllä se Valtio osaa kiskoa) ja 167e on veron osuus neljässä osassa. Kauankohan sillä nyt sitten saa ajella, en tiedä, mutta seuraava maksulappu mahtaa tulla joskus kevättalvella. Kallista on autolla ajelu - vero loppuun kuussataa, vakuutukset vuodessa noin kaheksansataa, plus se mitä menee polttoaineeseen, katsastukseen ja renkaisiin (mulla on kesärenkaina matalan profiilin renkaat, semmoset "rallikumit", sain ne kaupan päälle kun ostin auton, noin tuhatneljäsataa.)

Jos ois semmoset työajat, että ois mahdollista kulkea julkisilla, niin tuon laskutoimituksen jälkeen ehkä kulkisin. Mutta saanhan minä verotuksessa kaiken takaisin, mitä se maksimivähennys nyt on, jotain 7000e, ja siitä omavastuu pois. Just ja just kannattaa:)

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...