2.2.2012

 Tällaiseen maanmainioon kirjoitukseen törmäsin surffaíllessani, ja sehän täytyy copypastettaa - kun nyt täysin käänsin kelkkani ja asetuin Haaviston kannalle pressanvaaleissa :)

 

Uusliberalismi tekee selkeän eron Haaviston ja Niinistön välille

Ehdokas Niinistöltä kysyttiin hänen suhteestaan uusliberalismiin, Niinistö hermostui silmin nähden, vaikutti siltä, että paatuneekin porvarin omatunto liikahti.
Sauli Niinistö on taloususkovainen, jolle ympäristön huomioon ottamien, on ajattelun ulkopuolella, olevaa vierasta toimintaa.
Pekka Haaviston selkeä kanta ,tuli selväksi taloudesta keskusteltaessa, taloutta ei voi kasvattaa luontoa saastuttamalla, sori Niinistön kannattajat, mutta Haavisto edustaa tulevaisuutta ja Niinistö menneisyyttä.
Uuliberalismi, mitä Niinistö on kannattanut, on syypää tuloerojen kasvuun ja edelleen syrjäytymiseen, kun valtion rooli heikkenee, hyvinvointivaltio ei pysty pitämään huolta uusliberalismin rattaisiin joutuvista.
Niinistö on kannattanut yksityistämistä, vaikka se on terveydenhuollossa  aiheuttanut eriarvoistumista, rikkaiden ja köyhimpien elinajanodotus on venähtynyt valtavaksi. Uusliralistinen ajattelu on itsekkyyden talousmalli, joka ruokkii itseään. Sen looginen seuraus on kasvava eriarvoisuus ja näin valtava voimavarojen hukkaaminen ja kärsimys kohdusta hautaan.
Uusliberalismi on luonnon vääjäämätön tuho, se ei ota huomioon mitään, pitkällä aikavälillä, vaan nopea tuotto sijoittajalle, on ainoa tuloksen mittari.
Sauli Niinistö on epärehellinen, puhuessaan velan siirtämisestä lapsille, sillä hän on siirtämässä lapsille perinnöksi lämpenevän ilmaston valtavine ongelmineen. Niinistö on ollut kokoomuksessa ikänsä ja pitkään sen puheenjohtajana, miten hän voi väittää olleensa erossa kokoomuksen politiikasta, tämä väite on pöyristyttävä.
Niintöä pidetään talousmiehenä, mutta onko uusliberalismi järkevää taloudenhoitoa. Minusta se on moneltakin kannalta järjetöntä taloudenhoitoa, uskon, että sen kannattajat tulee historia tuomitsemaan nykyistä selkeämmin.
Pekka Haavisto otti esiin sen tärkeän seikan, että taloutta ei voi rakentaa uusliberalistisen kasvuideologian varaan, vaan ihmiset ja ympäristö täytyy ottaa huomioon.
Talousdemokratiassa, hyvinvointivaltion rahoitus on mahdollinen ja tasa-arvo voi toteua niinkuin me Suomalaiset haluamme.
Pekka Haavisto on hyvinvointivaltion uskottava puolustaja, hän on korostanut aidosti heikompien oikeuksien huomiomista. Tässä kohtaa Sauli Niinistö ei vakuuta, sillä talousmies tietää kyllä, mitä uusliberalistinen politiikka aiheuttaa.
Sauli Niinistö totesi kymmenen vuotta sitten, että köyhät köytyy, rikkaat rikastuu, ei voi mitään, vaikka kyseessä politiikan tulos, ei jumalan sana. Niinistön politiikka on sellaista, että rikkaiden pöydiltä tippuvat murut ovat oikeudenmukainen tapa, yhteiskunnan tulonjaossa.
Ei ahneutta ruokkimalla, vaan kohtuutta kasvattamalla

Aki Lintunen

 http://suomenpo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96302-uusliberalismi-tekee-selke%C3%A4n-eron-haaviston-ja-niinist%C3%B6n-v%C3%A4lille


Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...