18.1.2014

Tänään pakkasta -22


Herrasmiehet pistivät vähän jalalla koreasti sen kunniaksi, että Leksastakin on nyt tullut hämäläinen.

Sähköpostin kautta oli tullut Yliopiston opintotoimistosta ilmoitus, että jälleen oli merkitty 3op:n opintosuoritus :) Hitaasti, mutta varmasti tässä edetään kohti tavoitetta.

Arvon tässä, että mahtaako minusta huomenna olla töihin lähtijäksi; epämääräistä vatsakipua pitkin päivää ja kun kotiin pääsin, oksensin pari kertaa. Sitten se meni ohi, mutta kun kiipesin tänne yläkertaan ja tulin sänkyyn, piti taas nousta oksentamaan. Yksi meidän hoitajista on viikonlopuksi ilmoittautunut sairaaksi vatsataudin takia. Ja minähän saan aina kaikki kulkutaudit - poikkeuksetta.

Lueskelen Urho Muromaa, kun kirkkohissaan teen hänestä esseen. Hänellä oli melko vallankumouksellinen käsitys kasteesta ja uskon kyllä, että se jakoi mielipiteitä hänen aikalaisissaan. Hän oli huonoissa väleissä helluntailaisten kanssa, joita nimitti "uudelleenkastajiksi." Hän johti tulkintansa Raamatun "-- joka uskoo, ja kastetaan --" lauseesta Johannes Kastajaan, joka sanoi: " ---minä kastan teidät vedellä, mutta Hän kastaa Pyhällä Hengellä ja Tulella ---"  Näin siis Muroman mielestä vettä ei lainkaan tarvita kääntymyksen jälkeisessä kasteessa. Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä.

Olen vähän samoilla linjoilla :)


Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...