3.4.2010

Pääsiäistä!

Vietän peräti yhdeksän päivän vapaita kun on pääsiäislista ja työtunteja siis listalla vain joku vajaa 70. Ihan kuolettavan tylsää! Kirkonmenoja ja koiralenkkejä, ja tietysti television tuijotusta. MTV3 Faktalta tuli mielenkiintoinen dokumenttisarja nimeltä Jeesuksen elämä, jossa arkeologit, astronomit, raamatuntutkijat ja muut alan tiedemiehet selvittivät elämää Jeesuksen ajan Israelissa ja siellä missä Jeesus kulki. Ohjelma selvästi pyrki olemaan mitenkään osoittelematta ja ottamatta kantaa,mutta minulle kuitenkin välittyi kuva, että nuo ihmiset eivät uskoneet Jeesukseen Jumalan poikana, ainoastaan historiallisena henkilönä joka sai paljon seuraajia ja joka teloitettiin ristiinnaulitsemalla. No, kun tuon aspektin jätti pois, niin sarja oli kyllä mielenkiintoinen. Astronomit loivat tuon ajan tähtitaivaan ja kävi ilmi, että Jeesuksen syntymän aikoihin Saturnus ja Jupiter olivat sulautuneet yhteen, se olisi voinut olla se kirkas tähti jota tietäjät seurasivat Jeesuslapsen luo. Tuollaista Saturnuksen ja Jupiterin yhteensulautumista tapahtuu kerran 900 vuodessa. Jeesuksen ihmetekoja ja parantamisia he eivät yrittäneetkään selittää. Totesivat vain, että kun Jeesus sanoi: Uskosi on parantunut sinut, niin uskolla voi olla voimakas parantava tekijä, jota kutsutaan lumevaikutukseksi. No, kukin saa olla mitä mieltä tahansa. Mielenkiintoista minusta oli se, että kun Jeesuksen hauta todettiin pääsiäisaamuna tyhjäksi, nämä tiedemiehet eivät selittäneet sitä puolikkaalla sanallakaan, totesivat vain, että kyllä tuollaisen kiven haudan suulta voi hyvin kaksi miestä pois vierittää. Demonstroivat sen jopa.
Ehkä parempi kun ei kauheasti pohdi näitä asioita. Kukin tulee autuaaksi uskollaan. Kun itse tietää mihin uskoo ja mistä pitää kiinni, se on tärkeintä. Haluaisin kyllä ihan hirveästi päästä käymään tuolla Israelissa, olisi ihanaa kulkea niillä seuduilla missä Jeesus kulki, ehkä jopa ottaa kaste Jordanvirrassa.

1 kommentti:

Keski-ikäinen nainen kirjoitti...

Siunattua Pääsiäistä teidän perheelle! Ja kiitos 100e, jonka laitoit pyytämättä ja pyytteettömästi tililleni. Ne Kelan rahat eivät Kelan virkailijan lupauksesta huolimatta tulleet, joten kiitos sinun, sain ruokaa!

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...