26.4.2014

"Millaisen ykseysfilosofian pohjalle Areios perustaa käsityksensä, jonka mukaan "There was a `when`when Son was a not?"

Wikipediaaaaaaaaaaaaaa .....
Vaan eipä auta. Eikä hyväksytä Wikipediasta poimittuja vastauksia. Täällä yön hiljaisuudessa etsin vastauksia tulevan Dogmatiikan tentin kysymyksiin. Proffa Annala, joka on muuten aivan mahtavan hyvä tyyppi, antoi 25 kysymystä, joista kuusi tulee tenttiin ja kolmeen vastataan. Mutta on näissä aivan kamala duuni. Sinänsä tunnen Areioksen ja areiolaisuuden, mutta toi otsikkona oleva kysymys ei oikein aukea :)



Oi Jerusalem, sacred city, miten kaipaankaan luoksesi. Olen katsellut Teemalla pyörivää Jerusalem 24h - 12-osaista dokkaria, ja hihkun innosta ja selostan isännälle, että tuolla me käveltiin Jaanan kanssa ... ja tuolla ...
Tosi upeaa nähdä katuja, kirkkoja, kahviloita, jopa ihmisiä, joita silloin tapasi. Minulla on vahva usko siihen, että Jerusalem jotenkin tulee liittymään elämääni, jollain tavalla, joskus. Tunnen sen, vaistoan sen. Uskon, että Jumala johdattaa, jos hyväksi näkee.


Damascus Gatesta mentiin Old Cityyn lähes joka päivä. Maailmanpoliittisesti Old City on yhä palestiinalaisaluetta, ainoastaan Israel katsoo, että se on osa sen pääkaupunkia. Old Cityn neljässä korttelissa juutalaiset, kristityt, muslimit ja armenialaiset elelevät keskenään, mutta kyllä sen "ritisevän" ilmapiirin välillä tunsi; äänet vaikenivat ja sotilaat (joita oli joka paikka täynnä) kävivät valppaiksi. Mutta en minä pelännyt. Jos olisi Jumalan tahto, että minä kuolen Jerusalemissa, olkoon niin. Mutta sinne minä vielä menen.



"Älkää panetelko toisianne, veljet.
Joka panettelee veljeään tai tuomitsee hänet,
puhuu lakia vastaan ja tuomitsee lain.
Mutta jos tuomitset lain, et ole sen noudattaja,
 vaan sen tuomari.

Yksi ainoa on lainsäätäjä ja tuomari
Hän, jolla on valta pelastaa ja valta tuomita kadotukseen.
Mutta mikä sinä olet tuomitsemaan lähimmäisesi?"

(Jaak.4:11-12)

Ei kommentteja:

Petu (Kasion Fancy Filur) on poissa Kultainen rakkaani nukkui ikiuneen sylissäni 9.2.2019 lähes 14 vuoden ikäisenä. Illalla vielä...